Meditacija je sredstvo ponovnog
otkrivanja unutarnje inteligencije tijela

Tehnike meditacije

Prakticirana tisućama godina, njena svrha nije utišavanje uma već pronalazak one tišine koju već imamo u sebi i njeno uključenje u naš život.

Tišina je izvorište sreće, kreativnosti i beskonačnih mogućnosti. Iz ovog područja čistog potencijala izviru naši naleti inspiracije, odavde dolaze naše najintuitivnije misli i naš najdublji osjećaj povezanosti s Svijetom.

Svakodnevno prakticiranje meditacije omogućuje nam ispreplitanje uma i tijela s tišinom i mirnoćom da bi kreirali život pun suosjećanja i ispunjenja. Meditacija je putovanje u središte našeg samog bića; putovanje u emocionalnu slobodu; i putovanje na ponovno buđenje našeg bezuvjetnog Jastva.

Mnogo je različitih tehnika meditacije i vjerujem da sve imaju svoju vrijednost. Najbolja meditacija, poput najbolje dijete ili programa vježbanja, u konačnici je ona koja nam najbolje odgovara. Vjerujem da je prije svega važno znati što radimo, da je to sve što radimo u redu i da činite najbolje što možete. Meditacija je naš put do slobode, koji dolazi iz lakoće, a ne ozbiljnosti; od fleksibilnosti, a ne krute vezanosti za pravila.

TKO TE VODI?

Tomislav Karamatić

Prvi certificirani učitelj Primordial Sound Meditacije Chopra centra u Hrvatskoj i regiji s iskustvom od 25 godina rada u korporativnom krajoliku na rukovodećim pozicijama.