Tko je Astronaut?

Za promjenu ne treba otputovati daleko i stalno tražiti nove krajolike - treba gledati novim očima i biti ta promjena koju želimo vidjeti.

Astronaut Vam pomaže da odete izvan prostora društvenog uvjetovanja; da otpustite zadane, ograničene obrasce uma; da izađete iz orbite stalnog razmišljanja i brige u neograničena prostranstva kreativnosti svoga duha.

Ja sam Tomislav Karamatić

Da bih vam se ovdje predstavio i ponudio kao certificirani učitelj meditacije od strane Chopra Global, trebalo je proći kroz mnoge role života.

Pola svoga života proveo sam u korporativnom krajoliku na odgovornim pozicijama, vjerujući da pomažem stvarati bolje organizacije i ljude te uspješne proizvode. Moj privatni dio (ponosno) obilježava uloga oca, ali tu je i strast za putovanjima i valovima, glazbom i plesom.

Moj prvi susret sa meditacijom bio je prije otprilike 25 godina kada sam na treningu Aikida počeo učiti tehnike disanja. Ipak dugo mi je trebalo da zaista shvatim što je meditacija te da djeluje isključivo ako je zaista prakticiramo. Kažem to jer sam joj godinama pristupao kao kutiji za prvu pomoć, samo u slučaju kad trebamo nešto liječiti (uglavnom kao anti stres metodu), kada sam mislio da će mi tijelo eksplodirati od nemira, a glava od misli.

Meditacija je promijenila moj život ili bolje rečeno, pomogla da pronađem svoju istinsku prirodu,svoj pravi Ja koji je bio skriven ispod svih tih slojeva društvenih obrazaca i identiteta za koje se naš um veže.

Meditaciju, kao i plivanje, ne možemo naučiti iz knjige, nego moramo imati učitelja. Mogu reći da su me oblikovali razna učenja i učitelji, ali ipak za većinu znanja, autentičnost i redovitost u pristupu najzaslužniji je Dr. Deepak Chopra i Chopra Centar (sada Chopra Global) uz čije sam vodstvo i završio za učitelja Meditacije iskonskog zvuka (Primordial sound meditation ili PSM u originalu). Također na svom putu stekao sam i diplomu životnog trenera (TT coaching) za koji vjerujem da mi odlično nadopunjuje moju viziju života i osobnog vodstva kroz njega.

Sada svoja znanja, iskustva i strast prema duhovnom vodstvu želim dijeliti sa svima vama jer kao što je veliki mudrac Yogi Bhajana rekao: „Ako želiš nešto naučiti, čitaj o tome. Ako želiš nešto razumjeti, piši o tome. Ako želiš postati majstor u nečemu, podučavaj o tome.”

Meditacija je vrijeme postojanja, bivanja, a ne samog djelovanja i to nam daje odgovor zašto se zovemo „ljudskim bićima“, a ne „ljudskim djelima“. Smatram da je u današnje vrijeme spoznaja o tome važnija nego ikada.

Hvala što krećete na putovanje buđenja. Tu sam da vam pomognem na tom putu.

Imaš pitanje?