Benefiti smijeha nisu stvar za smijeh

„Život je previše važan da bi ga se ozbiljno shvaćalo.”

Postoje razni dokazi dokazi da nam humor može pomoći u suočavanju s traumatičnim situacijama. Kad se smijemo oslobađa se dopamin, povećava se protok krvi,smanjuje tjeskoba i povećava tolerancija na bol.

U svakom čovjeku postoji prirodna tendencija da žudimo za stanjima ugode i da im se stalno vraćamo.To je vrlo prirodno jer sve na ovom svijetu je ciklično,sve se želi vratiti svom izvoru.

Povratak na onu spokojnost koja je vaša izvorna priroda bit je meditacije. Iskrena radost i sreća je meditacija. Užitak i uzbuđenje bez tjeskobe je meditacija..Stoga je potreba za meditacijom prisutna u svakoj duši.

Sve su moći skrivene u našem istinskom biću i sve će se manifestirati kad se povežete sa svojom sviješću. Svi se često nađemo pred teškim okolinostima ili izazovima kad jednostavno zaglibimo u brizi no kad nas nazove dobar prijatelj i nasmije nas ,podsjetimo se da postoji puno više načina da sagledamo životne situacije.

Samo iskustvo smijeha pomiče našu perspektivu i otvara nas novim mogućnostima. Taj nas osjećaj škaklje dok uspostavljamo vezu između predvidljivog načina gledanja na situaciju i „neobičnog“ načina. Smijeh nam omogućuje da privremeno zakoračimo izvan svog ,vremenski ograničenog , stanja i dodirnemo polje svjesnosti koje je bezgranično i vječno.

Američki teolog Reinhold Niebuhr napisao je: "Humor je uvod u vjeru, a smijeh je početak molitve."

Iz znanstvene perspektive, smijeh je vrlo elegantan fenomen uma i tijela koji smanjuje proizvodnju hormona stresa i jača imunološki sustav.Naravno, rasprava o vrijednosti smijeha jednako je ispunjavajuća kao i razgovor o jedenju ukusnog obroka ili vođenju ljubavi. Prednost nije u opisu već u iskustvu, pa Vas potičem da se prepustite smijehu. Potražite humor u životu i dajte si dopuštenje da se glasno smijete kad vas nešto zagolica u trbuhu. Evo nekoliko prijedloga za uživanje:

Budite kreativni i dajte si dopuštenje za počinjenje male gluposti, bezazlene neodgovornosti i osjetite lakoću postojanja. Zapamtite da ne morate biti cijelo vrijeme dobro raspoloženi - samo vam treba barem jedan dobar smijeh i to svaki dan!